Saturday, August 13, 2011

Kerja tak ikhlas

Apa nak jadi dengan dunia sekarang ish makin nak ke arah 2020 ni makin banyak benda yang terjadi . Kes bunuh ,kes rogol semuanya dijadikan cerita utama dalam Surat khabar Metro , Harian . Tak sah kalau sehari tu tak keluar cerita yang menarik di halaman muka hadapan surat khabar . Kang kalau tak ambil kisah sangat kan tak tahu pulak cerita nanti tiba-tiba blurr bila dengar orang cerita .

Tapi yang penting nya yunie NAK sangat pergi report pasal driver bus rapid , pemandu teksi . Diaorang semua ni makin menjadiijadi dengan perangai PECAH AMANAH ., bayangkan bila yunie pergi sehala RM0.90 sebab pakai baju sekolah , Bila nak balik tu pulak yunie bagi lah RM1.00 dia kata Rm1.20 padahal pergi balik tu sepatutnya sama jumlah tambanganya . INI TAK !
P/S : tengok lah tu harga dia -.-

kenapa lah dengan pekerja-pekerja bus rapid ni , Dah lah menggunakan bahasa yang kesat dengan penumpang apatah lagi dengan warga emas , kesian mereka yang diherdik dengan menggunakan bahasa kesat dihadapan penumpang lain . Dia tak pernah fikir ke kalau jatuh maruah orang ke apa ke ,
P/S : maacam mana tak jadi macam ni , bawa pun macam ribut .(gambar hiasan)


So kepada pekerja-pekerja kat luar sana tolong jaga budi bahasa awak tu ye and jaga etika kerja awak jangan makan gaji buta , memang awak buat kerja tapi buat bukan hati yang ikhlas sama sahaja seperti awak makan gaji buta , Ingat sikit awak tu isup bermasyarakat dan bukan hidup bersendirian , ingat  kepentingan orang lain juga .

TERIMA KASIH kerana sudi membaca
nak tengok cerita seorang suami simbah asid dekat muka bekas isterinya CLICK DISINI



2 comment:

Manda Chem said...

Normally driver bus mmg mcm tu , fikir kepala dia je , kdg kalau sis dlm bus rapd tu then kalau ada org tua ke org mengandung ke bukan nak bg dorg duduk dulu , main jalan je sampai pernah sis nampak makcik tu terjatuh dlm bus . Kesian sgt ! Eeee asal lah pemandu bus ni perangai kalah binatang .

ayunee said...

@manda chem :Tu lah kan sys , eii yunie pun tak paham kenapa lah deyorang ni tak reti sabar , kalau boleh terbang bus tu agaknye lagi hebat dia bawa bus kan

Post a Comment